Greseli de zi cu zi

Suntem construiti de asa fel incat sa gresim. Dar cand asta inseamna ca si substrat lipsa de interes si ignoranta povestea se schimba. Nu lasa sa treaca o zi fara sa inveti ceva nou si mai ales cum sa iti imbunatatesti stilul de viata. Lucruri simple si aparent banale te pun in dificultate fara sa iti dai seama.

Din sirul greselilor de zi cu zi chiar si sa bei apa la temperatura camerei este o problema de vreme ce asta ar putea sa iti faca metabolismul mai lenes decat de obicei:

  • Ignori produsele lactate. Acestea nu numai ca iti aduc un aport de calciu de care avem nevoie in fiecare zi insa reduc absorbtia de grasimi in organism. Nu uita de lactate de orice fel de la branza la lapte si iaurt.
  • Consum de proteine. Acestea te ajuta sa iti dezvolti muschii si mai cu seama te ajuta sa arzi din calorii cu pana la 35%. Din nou acestea ar trebui sa faca parte din meniul zilnic. 
  • Apa bauta la temperatura camerei. Ti se face frig si parca si dintii devin mai sensibili cand consumi apa rece. Dar si asta la randul sau apa rece are rolul sau, ajutandu-te sa arzi din calorii- 6 pahare de apa rece pot arde pana la 50 de calorii, deloc de neglijat. 
  • Nevoia de miscare. Atat timp cat organismul este pus pe pauza este de la sine inteles ca va fi lenes si cand nu iti vei dori asta. Muncim stand pe scaun sau in orice caz stand in acelasi loc pentru mult timp. 
  • Prea putina mancare. Ai impresia ca asta te va ajuta sa slabesti cand de fapt daca nu oferi organismului ceea ce are nevoie el va incepe sa consume din rezervele proprii si anume din masa musculara. 
Una peste alta o viata sanatoasa si un ritm pe aceeasi lungime de unda te ajuta sa te mentii. Cu mici greseli insa facem o mare diferenta. Si ne miram mai apoi de ce nu slabim uniform sau de ce avem un ritm atat de lent de digestie si nu numai. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.